Yazıda neler var?
Erasmus İçin Hangi Belgelerin Tercüme Ettirilmesi Gerekir?
Öğrencilerin gidecek olduğu okuldan aldıkları kabul belgesinin tercüme edilerek noter tasdiki yapılması gerekmektedir. Alınan erasmus belgesinin de tercüme ettirilerek notere onaylatılması gerekir. Bu belgenin taranmış olması, faks ile gönderilmesi durumunda belgeler kabul edilmez. Ek olarka sabıka kaydı belgesinin de tercüme ettirilmesi gerekir. Belgenin önce tercüme ettirilip daha sonra notere onaylatılması gerekir.
Erasmus Belgelerinde Tercüme Süresi Ne Kadar Olmaktadır?
Bu nedenle tercüme işleminin randevu tarihine yakın bir süre içerisinde yaptırılması gerekir. Eğer mümkünse randevu gününden birkaç gün önce yaptırılması gerekir. Öğrencilerin aldığı kabul belgesi ile konaklama belgesinin kesinlikle birleştirilmemesi gerekir. Bu belgeler iki ayrı belge halinde olur. Tek belge halinde kabul edilmez. Hibe almamış olan öğrenciler kendi isimlerine açılmış olan banka hesap yazısını tercüme ettirip notere onaylatması gerekir.
Erasmus Hakkında Genel Bilgiler
Üniversitede okumakta olan öğrencilerin eğitimlerinin belli bir dönemini okudukları üniversitelerinin dışında anlaşmalı olunan yurt dışındaki bir üniversitede devam ettirmelerine Erasmus denir.
Erasmus ile gerçekleştirilen eğitimin süresi en az bir senedir. Ancak bu sürenin üniversitelerin anlaşmış olduğu süreye ve öğrencinin yaptığı talebe göre uzama durumu söz konusudur. Erasmus programına katılacak olan öğrencilerin bazı belgeleri hazırlamaları ve bu belgeleri o ülkenin diline tercüme ettirmeleri gerekir.
Erasmus Evrakları Nelerdir?
Başvuru formunun doldurulmuş olması, aynı zamanda başvuru formunun üzerine resim yapıştırılması gerekir. Alınmış olan kabul belgesine ihtiyaç duyulur. Belgenin başka bir dilde gelmiş olması durumunda noter onaylı şekilde tercüme yaptırılması gerekir. Gidilecek olan yerde kalınacak yer ile ilgili belgelere ihtiyaç duyulur. Alınan belgenin yetkili kişi tarafından imzalanması gerekir.
Öğrencinin aylık olarak alacak olduğu burs miktarının belirlenmesi gerekir. Alınan bu belge eğer tercüme ettirilmesi gerekilirse tercümandan sonra notere onaylatılmış olması gerekir. Kişilerin sağlık ve seyahat sigortasına ihtiyaç duyulur. Sabıka kaydı belgesi gerekir. Sabıka kaydı belgesinin tercüme ettirilmesi ve daha sonrasında notere onaylatılması gerekir. Erasmus ile gidecek olan öğrenci son üç yıl içerisinde başka bir ülkede uzun süreli oturmak ya da eğitim amaçlı olarak bulundu ise bulunulan ülkeden adli sicil kaydı istemesi gerekir. Alınan adli sicil kaydının hem tercüme ettirilmesi hem de noterde onaylatılması gerekir. Belgelerin hepsinin birer tane fotokopisinin alınması gerekir.
Erasmus Evrak Fotokopileri Nasıl Çekilmelidir?
Belgelerin fotokopileri çekilirken dikkatli olunmasında fayda bulunur. Pasaport fotokopisi çekilirken sadece işlem görmüş olan sayfalarının çekilmesi yeterlidir. Başvuru formunun fotokopisi çekilirken orijinal boyutunda olduğu şekilde çekilmesi gerekir. Biyometrik fotoğraf kabul edilmemektedir. Bu nedenle de ek şeklinde verilen fotoğrafın çekilmesi gerekir.
Erasmus Evrakları Hazırlanırken Hangi Noktalara Dikkat Edilmelidir?
Öğrenciler uzun dönem vize çıkartacakları için vize başvuru işlemlerin erken bir zamanda yaptırmaları gerekir. Çünkü uzun dönem vizeleri altmış gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Erasmus için verilecek olan belgelerin altı aydan eski olmaması gerekir. Aynı zamanda uzun dönem vize işlemleri için önceden randevu alınması gerekir. Ancak alınan randevu sırasında uzun süreli vize, eğitim kısmı tercih edilmelidir. Yanlış olarak seçilen vizelerde başvurular kabul edilmemektedir.